Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Японският гигант Sony планира да стартира дъщерна автокомпания тази година, която да започне работа по електрически превозни средства. Компанията, известна повече с технологичните забавления, ще впрегне силните си страни - опита в развлечението и сензорите - за да играе по-голяма роля в растящата индустрия.

Това е пореден външен играч в автомобилната индустрия, която се разбива на все по-малко части от новите компании, които имат опит в други технологии от класическите концерни.

"С нашите технологии за изображения и сензори, облачни, 5G и развлекателни технологии, съчетани с нашето владеене на съдържанието, ние вярваме, че Sony е добре позиционирана като креативна компания за развлечения, която да предефинира мобилността", обяви президентът Кеничиро Йошида ва пресконференция преди изложението CES в САЩ.

Sony има и свои причини да се разширява в други индустрии - така ще намали удара от превеса на южнокорейците в лицето на Samsung и множеството китайски компании в потребителската електроника.

Дори само обявяването на новата компания вдигна акциите на Sony с 4,2% на токийската борса. Още по-добър ще е ефектът, след като Йошида представи и прототипен SUV електромобил - VISION-S 02.

Sony e тежката категория, от която класическите концерни логично се страхуват - но в следващите години има очаквания и свръхтежката в лицето на Apple и Google също да се включат в електромобилния бизнес.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.