Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Технологичният гигант Sony стартира конкурентна услуга на Uber в родната си Япония, съобщи Endadget.

S.Ride ще бъде услуга за съвместно пътуване, която засега ще работи само в Токио, но в мегаполиса това означава над 10 000 коли. 

Япония, подобно на други страни, не допуска таксиметрова услуга без собствени коли на фирмата. Затова се налага на Sony да си партнира с местни компании.

Потребителите ще могат да плащат за услугата с кредитна карта, или чрез специалните портфейли S.Ride, който четат QR код на задната седалка на таксито.

В бъдеще услугата ще включва прогнозиране на търсенето и предложения на база изкуствен интелект. Засега се планира само разширяване в други градове, но не и извън Япония, където приближаващата олимпиада през 2020 г. и без това ще създаде много работа на всички логистични услуги.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.