Началото на годината във Висшата лига е обещаващо - "Челси" и "Ливърпул" направиха изключителен мач, завършил 2:2. И двата отбора обаче не са щастливи от резултата, той напълно устройва "Манчестър Сити", който вчера обърна "Арсенал" с 2:1 (и с някои спорни съдийски решения).

Шампионите имат 10 точки аванс пред "Челси" и 11 пред "Ливърпул" (с мач по-малко).

Без треньора си Юрген Клоп, който даде положителен резултат за COVID-19 и е под карантина в дома си, "червените" набързо поведоха с 2:0. Садио Мане откри в 9-ата минута, а в 26-ата Мохамед Салах удвои. 

Домакините намериха сили да отвърнат в края на полувремето. Първо Матео Ковачич реализира запомнящ се гол с прехвърлящ удар от много трудно положение, а след това Кристиан Пулишич направи 2:2. Попаденията паднаха в 42-ата и 45-ата.

През втората част оборотите не паднаха, а опасните положения продължиха да следват едно след друго и пред двете драти. "Ливърпул" създаде по-чистите възможности, като отлични намеси имаше вратарят Едуар Менди.

Покрай мача много се изговори за интервю на Ромелу Лукаку за "Скай спортс". Белгиецът не скри огорчението си, че не е титуляр и в прав текст заяви, че се надява скоро да се завърне в "Интер". Поради което Томас Тухел го остави извън групата за двубоя.

По-рано днес "Брентфорд" би "Астън Вила" с 2:1, "Евертън" отново разочарова феновете си - 2:3 с "Брайтън" у дома, а "Лийдс" най-после усмихна запалянковците си - 3:1 срещу "Бърнли" като домакин.