Сезонът във Висшата лига няма да бъде спиран в най-важния му период от гледна точка на телевизионната аудитория - времето покрай коледните и новогодишни празници, решиха клубовете на онлайн заседание. 

Имаше гласове за прекъсване заради многого случаи на COVID-19, довели до отлагане на мачове, карантиниране на футболисти, затваряне на бази и т.н.

От 13-и до 19 декември са направени 12 354 теста, от които 90 са били положителни, което е почти двойно увеличение спрямо предната седмица (42). Това идва на фона на рекордната заболеваемост на Острова заради варианта "Омикрон".

Мачове ще има в 5-те дни от 26 декември. Очакваше се двубои да бъдат отлагани от 28 декември, но това няма да се случи. Все пак, за да бъдат облекчени тимовете, те ще имат по две срещи в рамките на три седмици. Идеята е да не се стига до пренасрочване на цели кръгове.

На клубовете е казано, че ако имат здрави 13 полеви играчи и вратар, трябва да излязат за данен двубой.

Няма да има преигравания при равенства в третия и четвъртия кръг за Купата на Футболната асоциация, а се водят разговори да се играят по един вместо два полуфинала за Купата на Лигата.

Според изнесените данни 77 процента от футболистите в Премиър лийг са ваксинирани с по две дози, като процентът през октомври е бил 68%. При 84 на сто е поставена поне по една ваксина. При щабовете и служителите този процент е 92%.

Според Би Би Си "Ливърпул" е бил сред клубовете, настоявали за отлагане на 20-ата седмица от сезона. Още в неделя, след равенството 2:2 с "Тотнъм", Юрген Клоп заяви, че реализиране на пълната програма между 26-и и 28 декември е неосъществимо. Тимът не разполагаше с достатъчно футболисти от първия отбор и се бе подсилил с младоци от втория при гостуването на "шпорите".

"Уулвърхумптън" заяви, опитвайки се да даде пример, че всички в клуба са минали пълен курс на имунизация и вече си поставят бустерни инжекции.