"Манчестър Сити" и "Лестър" разиграха шоу с девет гола на празничния и за футбола Boxing day в Обединеното кралство - 6:3. Гостите изоставаха с четири попадения за по-малко от половин час, наваксаха три, но шампионът не допусна сензационен край.

С голове на Кевин де Бройне, Риад Марез (от дузпа), Илкай Гюндоган и Рахим Стърлинг (от дузпа) "гражданите" дръпнаха с 4:0 още до 25-ата минута. Зададе се безоблачна разгромна победа за "Сити", но "Лестър" направи сблъсъка интересен през втората част.

Джеймс Мадисън и Лукман намалиха в 55-ата и 59-ата, а Келеши Ихеаначо съвсем смути домакинските фенове в 65-ата.

Интригата обаче не края дълго - Емерик Лапорт бе точен за 5:3 в 69-ата, а в 87-ата Рахим Стърлинг реализира за втори път тази вечер за крайния резултат.

Така манчестърци дръпнаха с 6 точки на върха пред "Ливърпул", чийто мач срещу "Лийдс" бе отложен заради случаи на COVID-19. Такава е съдбата и на други две срещи. 

Лондонските "Арсенал" и "Тотнъм" не срещнаха съпротива от съперниците си и не развалиха коледното си настроение.

"Топчиите" отстреляха последния "Норич" с 5:0 като гости, а на своя стадион "шпорите" се справиха с "Кристъл Палас", който още в 37-ата остана с човек по-малко - 3:0.

Друг столичен отбор - "Уест Хем", не поднесе обаче победа като подарък на привържениците си. Тимът падна с 2:3 от "Саутхемптън" у дома. На два пъти догонваше, а при третото попадение на "светците" в 70-ата вече нямаше отговор до края. 

В късния мач на празника "Челси" направи обрат с 3:1 като гост на "Астън Вила". Рийс Джеймс се отбеляза автогол в 28-ата минута, но домакините направиха дузпа в 34-ата и Жоржиньо изравни. В 56-ата влезлият като смяна Ромелу Лукаку отбеляза за 2:1. А в края изработи и дузпа, отново реализирана от Жоржиньо.