Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Романът "Алекс" носи името на своя централен персонаж – млада жена със съблазнителна външност и необикновен начин на живот. Един ден Алекс е брутално отвлечена, затворена в тясна дървена клетка и оставена на милостта на настървени плъхове. Няколко опитни полицаи са ангажирани с разследването, начело с дребния на ръст комисар Камий Верховен. Екипът се впуска в обследване на миналото на Алекс и се натъква на страховита бездна от злина, низост, извращения и жестоко равнодушие. Увенчани с непредвидим край.

"Алекс", издаден в България от "Колибри", е блестящо психологическо разследване - пътешествие до най-тъмните кътчета на човешката същност, а в крайна сметка и до истината за нея.

Авторът Пиер Льометр е роден в Париж през 1956 г. Дълги години работи като учител по литература. За свои вдъхновители на писателското поприще смята писателите Брет Ийстън Елис и Джеймс Елрой. Изкушават го жанрове като криминална литература, трилъри и съспенс. През 2013 г. му беше връчена най-авторитетната френска литературна награда "Гонкур" за романа "Ще се видим там горе", който ще бъде издаден в България през 2015 г.

"Алекс" пък спечели наградата на Британската асоциация на криминалните автори и авторитетният в. "Гардиан" написа по този повод: "Льометр редува ужаса на бясно препускащото действие със заплетено психосъстезание, за да стигне до истината".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.