Носителката на "Грами" Били Айлиш разказа за пристрастенността си да гледа порно като дете и как заради това имала кошмари и проблеми, когато започнала да излиза на срещи.

Айлиш, която стана на 20 години в събота, участва в Шоуто на Хауърд Стърн по Sirius XM, пише "Гардиън".

"Мисля, че порното е позор. Гледах много порно, ако трябва да съм честна. Започнах, когато бях на 11 г.", спомня си тя.

Тогава си мислела, че така е много готина.

"Смятам, че това наистина повреди мозъка ми, чувствам се разбита", добавя тя. Певицата разказва как я измъчвали кошмари, тъй като част от съдържанието, което гледала, било с насилие и тормоз.

Айлиш, която е била на домашно обучение като ученичка в Лос Анджелис и вече е спечелила седем "Грами", е известна и със своите често много мрачни текстове на песни.

Певицата, която доскоро се появяваше облечена с торбести дрехи, за да избегне коментарите за тялото си, е най-младият изпълнител в историята, който в една година печели четирите най-важни "Грами" - за нов артист, албум, запис и песен, когато е на 18 г.

В интервюто Били Айлиш обяснява, че заради славата ѝ е трудно да излиза на срещи.

"Трудно е, когато знаеш, че хората са или ужасени от теб, или си мислят, че не са твоето равнище", казва тя на Стърн.

Певицата разказва и че е преболедувала много тежко коронавируса през август, чувствала се зле два месеца. Айлиш е сигурна, че е щяла да умре, ако не е била ваксинирана.

"Искам да е ясно, че благодарение на ваксината съм добре сега. Мисля си, че ако не бях имунизирана, щях да умра, защото положението беше лошо", казва тя.