Добре де, малко прилича на американска музика за мустакати шофьори на truck... Но то и името на дългочакания нов албум, който излиза днес, е такова - Roadside. Той ще е EP - extended play, понятие останало от плочите: нещо по-голямо от сингъл, но не е LP (long play). 

Най-важното е, че Mr Speed отново е тук, а на китарата до него отново е Негово височество Стиви Стивънс - автор на най-епичните хитове на Били Айдъл.

Месец след премиерата на разкошната Bitter Taste, човекът-скорост даде интервю за калифорнийската частна радиостанция 88.5 FM KCSN. Интервюто е дълго и напоително и в него можем да се насладим на уникално акустично изпълнение на Били и Стиви. Медията реши да публикува цялото гостуване в YouTube. Може да го видите и чуете тук, а музикалната част започва от 22-ата минута:

Освен Bitter Taste те свирят някои класически парчета - White Wedding, To Be A Lover и Rebel Yell на гости на водещия Муки.

Многo приятно сме изненадани от добрата форма на Били Айдъл и изключително чистия му глас, очакваме миниалбума с нетърпение, съобщава днес zrockradio.bg.

Самото интервю също е доста интересно. Музикантите обсъдиха редица неща, сред които вдъхновението за новото парче, част от мини-албумa The Roadside.

Любопитна е и трибуната, която е избрал мистър Айдъл - 88.5 FM KCSN e некомерсиална радиостанция в Южна Калифорния, част от калифорнийския държавен университет.

Иначе Били в момента е на турне в САЩ. 

Ето и съдържанието на новия ЕР:

Billy Idol

The Roadside EP

Release date: September 17

01. Rita Hayworth
02. Bitter Taste
03. U Don’t Have To Kiss Me Like That
04. Baby Put Your Clothes Back On

---

Бел. ред. на Клуб Z - дали пък печеният пънкар не одъртява с това заглавие - Baby Put Your Clothes Back On?!