След години наред неравна борба жители на планинските села Миланово и Дружево - над Лакатник, решиха да пробват "с добро" срещу дупка-ветеран.

Там, както и Клуб Z писа преди време, се е отворила яма на пътя, който свързва София-област с Вършец в Монтанско и всъщност е доста натоварен. 

Преди време за пропадането сигнализираха и от Института за пътна безопасност, като съобщиха, че кметът на Миланово неуморно сигнализира АПИ (ямата е на междуселскя път и не е отговорност на общината, б.р.).

Сега хората за пъхнали в нея елха, украсили са я и "отбелязват" случката с червено вино.  

 

Дядо Коледа, ти си нашият бос, 

моля те - направи го тоя мост!

От Н-АПИ

Това са написали шегаджиите върху табела на елхата, която маркира опасността 

А тази сутприн - пред екип на Нова тв, който разказа за проблема, милановчани дори направиха нещо као "пърформънс" със заклинания - да им обърне внимание някой.

Всъщност случаят не е изобщо за шега. 

Пак в Свогенско - само че на изхода на общинския център, на 25 август 2018 г. 20 души загинаха при ужасяваща катастрофа, при която бус изгуби контрол и падна в дере. Оттогава експертизи - включително в чужбина, показаха, че асфалтовата смес изобщо не е отговаряла на изискванията за такъв път - включително е била много по-хлъзгава заради завишеното ниво на варовик. 

Засега подсъдими са шофьорът на автобуса с други "дребни" длъжностни лица, а шефовете от АПИ бяха отделени от прокуратурата в друго дело, което все буксува и не стартира.