Люис Хамилтън даде най-добро време във втората тренировка преди неделното Гран При на ОАЕ на пистата "Яс Марина" в Абу Даби. Втори е Естебан Окон ("Алпин"), трети Валтери Ботас ("Мерцедес"), а четвърти на 0,6 сек. е пилотът на "Ред Бул" Макс Верстапен.

Хамилтън и Верстапен имат равен брой точки за заключителното състезание за сезона - най-интересният финал от много време насам.

Голямата разлика от тренировката не дава отговори за това какво може да се очаква за неделя, много повече информация ще има на съботната квалификация за място.

Една от причините е, че Макс направи само един тур с меките гуми, докато Люис навъртя два.

След това имаше състезателна симулация, на която всичко се обърна - двата "Ред Бул"-а бяха по-бързи от болидите на "Мерцедес". 

И двамата претенденти бяха предпазливи в изявленията. Верстапен заяви, че на пистата му е липсвала скорост, но след това нещата са почнали да се оправят.

Хамилтън е на мнение, че темпото му ще е много близко до това на "Ред Бул". Тази година пистата е променена, което е за добро - по думите на лидерите в класирането. Според британеца обаче изпреварванията ще са трудни.

Тренировката на пистата бе прекратена заради тежък удар на Кими Райконен, който е невредим. В неделя финландецът ще стартира за последен път във Формула 1.