Старши треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо се чувства като у дома си в България, заяви той на пресконференцията преди утрешния мач от Лигата на конференциите срещу ЦСКА-София на стадион "Васил Левски" от 19:45 ч.

"Вълците" се борят за първото място в групата с норвежкия "Бодьо Глимт" (имат точка по-малко), докато "червените" са последни в групата и без шансове да продължат напред.

"Трябва да победим, за да бъдем на първото място, за нас това е от значение, рече Специалния. - Имаме амбиции в този турнир. Ще бъде трудно, защото ЦСКА е добър отбор, който заслужава повече от точката, която има. Ние уважаваме всички съперници, така ще подходим и към ЦСКА."

Португалецът каза добри думи за българския тим преди и след мача в Рим, когато тимът му спечели с 5:1. Тогава той заяви, че резултатът бил "несправедлив и фалшив", не отразявал станалото на терена. Моуриньо познава от много години треньора на ЦСКА-София Стойчо Младенов.

"Рома" е без неколцина титуляри, оставени у дома заради умора или контузии. Въпреки това ще разчита на 4-5 основни играчи, по думите на Моу.

"България имаше много силно поколение футболисти, каза един от най-успешните треньори. - Всеки път, когато идвам в България (трети път за малко повече от година, бел. ред.), се чувствам като у дома си. Познавам някои от най-големите в имена. Когато бях в "Барселона", срещнах Христо Стоичков, а тогава той беше №1 в света."

Стойчо Младенов коментира, че лошите резултати в Лигата на конференциите пречат за доброто настроение в отбора - тежат на него и играчите. Той изрази задоволство от играта, но не и от резултатите. Притеснен е заради кадровите проблеми, а те можело да станат и повече, ако се стигне до още контузии в мача с "Рома".

Въпреки това ЦСКА-София ще гони добър резултат, за да завърши участието си с успех, макар че не може да продължи напред.

Поредната медийна изява на Младенов отново мина под знака на събитията от последните дни. Той поде атака срещу БФС, съдиите, Министерството на спорта, "Левски", "Лудогорец"... Снощи клубът разпространи странна позиция с обиди и квалификации срещу служебния спортен министър Андрей Кузманов, поискал клубът да погаси дълг към държавно дружество за ползване на базите.

Според Младенов от три от четирите големи софийски клуба само се вземало, а не се давало. Така се постъпвало и конкретно с Гриша Ганчев, който бил единствената причина ЦСКА да оцелее.

"Вярвам в Радев, нашия президент. Не съм виждал такъв президент - с юмрука си излезе и разтресе цялата държава. Вярвам в Петков, Василев, Рашков - те са любимци вече на народа. Вярвам, че ще поправят тази неправда", зае политическа позиция Стойчо Младенов  - по отношение на "даването" и "вземането" във футбола.