"Резултатът не е справедлив, фалшив е."

Това бяха първите думи на Жозе Моуриньо пред "Макс спорт" след мача "Рома" - ЦСКА-София (5:1) в Лигата на конференциите на ст. "Олимпико".

Специалния засипа с похвали тима на "червените" и стария си познайник Стойчо Младенов. Още след последния съдийски сигнал той казал на него и асистентите му, че 5:1 е "незаслужено голям резултат".

"Ако погленете мача добре, ще видите, че не биваше да завърши 5:1. Дори при 3:1 нашият съперник се борише, но след като остана с десет души беше много трудно. Отборът на ЦСКА ме изненада. Стойчо е много добър треньор и това се потвърди тази вечер (бел. ред. снощи). Да, голът падна след контраатака, но не бяха само контраатаките на ЦСКА, а всичко, добави Моу.

Те градиха атаки с качество, изнасяха топката добре, имаха удари, положения... Кери носи опасност. Имат добри крила, които придават острота и широчина. Въобще - добър отбор."

Нещо повече португалецът заяви, че ЦСКА-София е по-добър от "Локомотив" (Пловдив) и "Лудогорец", на които се противопостави през миналата година с "Тотнъм" в Лига Европа.

"През миналата година играх срещу "Локомотив" (Пловдив) и "Лудогорец". Тук има надграждане - ЦСКА е по-добър от тези отбори от миналия сезон. Направих много промени в моя отбор, но не исках да губя стабилността - затова оставих вратаря, Манчини, Пелегрини - важно бе да покажем уважение към нашия съперник. Трябва да опитаме да спечелим всичко. Но ако ние сме добри, какво бихте казали за "Ювентус", "Милан", "Интер" и "Наполи". Те има силни отбори, ние градим стъпка по стъпка."

Той завърши с впечатления от Стойчо Младенов - още от годините му като футболист в Португалия. Отново - в положителна светлина. Двамата се прегърнаха преди двубоя и разговаряха край страничната линия по време на разгрявката.

"Той беше фантастичен играч, не беше младо момче, когато дойде в Португалия, а опитен състезател. Беше класа в моя отбор "Витория" (Сетубал). Топ класа. Напусна след това. Беше чудесен човек - знаех, че ще стане много добър треньор, той притежава всичко да е такъв. Съжалявам, че ЦСКА загуби с толкова, не го заслужаваше", рече още веднъж европейският шампион с "Порто" и "Интер".