Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Саудитецът, задържан вчера във Франция по подозрения, че може би е бил част от отряда, замесен в убийството на журналиста Джамал Кашоги през 2018 г., извършено в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, бе освободен от ареста, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мъжът бе задържан заради международна заповед за арест, издадена от турските съдебни власти още на 5 ноември 2018 г.

Арестът бе извършен в деня след визитата в Саудитска Арабия на президента на Франция Еманюел Макрон, където той се срещна с престолонаследника Мохамед бин Салман, който е заподозрян за организацията на покушението.

След ареста обаче задълбочена проверка на самоличността на задържания е показала, че той не е същото лице, което Турция издирва.

В резултат мъжът бе освободен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.