Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Посолството на Саудитска Арабия във Франция заяви днес, че лицето, арестувано в Париж във връзка с убийството на журналиста Джамал Кашоги, няма нищо общо със случая и трябва да бъде освободено незабавно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Посолството потвърди, че саудитската съдебна система вече е издала присъди по случая Кашоги и всички осъдени излежават присъдите си.

Вчера медиите съобщиха, че френската полиция е задържала тази сутрин 33-годишния Халед Ид ал Утейби, смятан за един от заподозрените за убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги.

Ал Утейби е бил задържан на летище Роаси край Париж, преди да се качи на борда на самолет за Рияд.

Според френското радио Ер Те Ел арестуваният е бивш саудитски кралски гвардеец, за когото се смята, че е участвал в убийството на Кашоги през октомври 2018 г. в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Задържаният е в списъка на 20 саудитски поданици, издирвани по линия на Интерпол във връзка с убийството, посочва радиото.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.