Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предпоследно: всяка от формациите, които преговарят за съставяне на правителство, ще има вицепремиер - общо петима. Кабинет може да има другата седмица, като се очаква президентът Румен Радев да връчи мандата на "Продължаваме промяната" (ПП) още утре, най-късно в петък. Сред вицепремиерите освен лидерката (в оставка) на БСП Корнелия Нинова, се очаква да е и бившият депутат от Реформаторския блок - Гроздан Караджов (от квотата на "Има такъв народ"), научи Клуб Z. За вице от ИТН се е спрягал и Димитър Гърдев, но не е било възприето. Същият пост ще има и Калина Константинова (ПП). Заместник министър-председател се очаква да бъде и Борислав Сандов ("Демократична България"), а "най-вице" - Асен Василев.

Това се разбра днес, като преговорите за съставяне на правителство все още вървят. 

Новото тук е Караджов, тъй като досега не бе предвидено ИТН да има вицепремиер. Какъв ще е ресорът му, обаче все още не е известно. Очаква се и да е министър на регионалното развитие.

Нинова ще отговаря за индустрията, Василев ще е и финансов министър, но и финансов вице. Константинова ще отговаря за административното управление и "ефективно управление", Сандов - за климата. Ще е и министър на околната среда и водите.

"Надявам се да подпишем споразумението преди края на седмицата. Идеята е правителството да се коституира максимално бързо и също така залагаме 4-годишен мандат на управление", посочи Василев пред медии в парламента.

Ето и кои са останалите спрягани имена за състав на кабинета:

Министър-председател - Кирил Петков

Министерство на здравеопазването - Асена Сербезова

Министър на образованието и науката - Николай Денков

Министър на вътрешните работи - Бойко Рашков

Министър на отбраната  - Стефан Янев

Министър на иновациите и растежа - Даниел Лорер

Министър на земеделието - Стефан Бурджев

Министър на правосъдието - Надежда Йорданова

Министър на външните работи - Димитър Гърдев

Министър на електронното правителство - Божидар Божанов

Министър на транспорта - Николай Събев

Министър на социалната политика - Ирена Анастасова или Георги Гьоков

Министър на спорта - Радостин Василев

Министър на културата - Тодор Мечкарски

Mинистър на енергетиката - Александър Николов

Министър на туризма - Христо Проданов 

Министерство на икономиката и индустрията - засега е неизвестно дали ще е при Нинова, или друг кадър на БСП ще го поеме.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.