Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП да получи екоминистерството и социалното такова, "Има такъв народ" - Министерство на енергетиката, Външно и на спорта, а "Демократична България" Министерство на правосъдието и това за електронното управление с възможност и за ключовото Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Такова разпределение по ресори е било обсъждано по време на закритите преговори за съставяне на правителство, което мандатоносителят "Продължаваме промяната" води от началото на седмицата с потенциалните си партньори, след демонстрираната откритост и прозрачност преди това, научи Клуб Z.

Вчера представители на „Продължаваме промяната“ (ПП) са разговаряли с левицата, днес има среща и с „Демократична България“. До момента единствена публично изтекла информация за вида на готвената коалиция дойде от депутата от БСП Румен Гечев, който обяви в национален ефир, че формулата ще е 8:4:3:2 - oсем министри за ПП, четирима – за левицата, трима за „Има такъв народ“ (ИТН) и двама за „Демократична България“ (ДБ) – според тежестта на получените на парламентарния вот гласове.  Тази формула обаче вероятно няма да бъде изпълнена в този и вид.

Според източници на Клуб Z засега се запазва идеята Кирил Петков (ПП) да бъде министър-председател (тъй като се спекулираше, че служебният премиер Стефан Янев може да стане и редовен такъв), а Асен Василев министър на финансите.

Даниел Лорер обаче, от същата формация, който бе гласен за министър на външните работи, ще бъде "заменен" от Павела Митова от ИТН

Павела Митова

Лорер пък щял да поеме Министерство на икономиката.

Даниел Лорер

Остава и вариантът сегашният служебен министър проф. Николай Денков да остане като титуляр в Министерство на образованието.

Като министър на правосъдието се спряга юристката от ДБ Надежда Йорданова. Съпредседателят на дясната коалиция Христо Иванов остава в парламента. 

Надежда Йорданова

Електронното правителство пък вероятно ще се поеме от IT специалиста на коалицията Божидар Божанов.

Божидар Божанов

Сегашната зам.-министърка на външните работи Зарица Динкова от Националния съвет на "Зелено движение" вероятно ще стане вицепремиер по климата. 

Зарица Динкова.

Очакването бе дясната коалиция да вземе Министерство на околната среда и водите заради факта, че партия „Зелено движение“ е в състава на ДБ. Така се спрегна името на Борислав Сандов, съпредседател на „Зелено движение“ - за вицепремиер по климата, за министър на околната среда и водите или и двете.

ДБ може да вземе и регионалното министерство, научи още Клуб Z.

Отделно, от формацията на Кирил Петков все още настояват Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), която бе оглавена от Александър Дунчев от ПП, да се отдели от шапката на земеделското министерство и да се обособи в ново звено, което обаче да вземе и част от ресорите и звената на ековедомството - като регионалните екоинспекции, например.

Възможно е партията на Станислав (Слави) Трифонов да вземе и земеделското министерство с титуляр бившият кадър на ведомството Пламен Абровски. Абровски бе и предложението на Трифонов за министър в предложеното от него правителство.

Пламен Абровски

За ИТН се спряга и спорта - с титуляр спортния адвокат Радостин Василев, който в 45-ия парламент оглави правната комисия, а в 46-ия Трифонов предложи за спортен министър в проектоправителството си.

По отношение на левицата пък източниците на Клуб Z посочват, че лидерката Корнелия Нинова е сондирала възможността да е новият председател на Народното събрание. За там обаче се спряга и доскорошната председателка, макар в последните два кратки парламента – Ива Митева от ИТН. От партията на Станислав (Слави) Трифонов отказаха коментар по темата.

Нинова е в оставка като лидер на БСП, тепърва предстои през януари догодина конгрес на левицата, който да "констатира" оставката. Следва временно управление и нов избор. 

Коментари

.....

След формирането на новото правителство от хармоничната четворна коалиция очаквам да потекат реки от мед и масло и либералните медии (поне те) да изобилстват от добри новини за обществото и държавата ни. Инак напразно е било всичко.

Българи- юнаци!

Сега вече ще разберете, че сте българи- бунаци! Гласувахте за червения президент и харвардските измамници..... сега им се радвайте. Интересно Лорер с израелското гражданство как ще го скрият?

Дсниел Дефлорер може и да е троен гражданин, но е комунист

Да не забравме 1995, когато Съсел Станишев получи за пръв път българско гражданство. До тогава наш Сергей беше единствено съветски/руски гражданин. Следователно при червената гнус гражданството няма значение, важна е вярността към заветите на Ленин.

Вицепремиер по климата?

Това не е ли нещо като ветропоказател, имаше едни с петленце отгоре. И какво ще прави този вицепремиер? Ще спира северните ветрове или ще пренасочва южните? А може би ще спре глобалното затопляне като с магическата си сила отдаличи Земята от Слунцето? Пожелавам им успех в начинаието. Едно време имаше виц за най-вечната служба в СССР. Набл

А къде е Бойкикевото слънце?

Всички катастрофално загубили партийни бонзи в оставка задължително с министерски постове на софрата.

не

Добре бе как Христо правосъдието - тва е безумно

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.