Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преговарящите за съставяне на правителство и за структурата на бъдещия коалиционен кабинет са на финалната права. Формулата за квотното разпределение на министерства към момента е 10-4-4-3, съобщава БНР.

"Продължаваме промяната" (ПП) ще има 10 позиции, заедно с премиер Кирил Петков и двама вицепремиери - това са Асен Василев, който ще бъде и финансов министър, както и Калина Константинова, която като заместник министър-председател ще отговаря за административната реформа.

Това наименование още не е окончателно уточнено.

За ПП освен това са и министерствата на образованието и вътрешните работи, като там постовете си запазват съответно Николай Денков и Бойко Рашков. За момента номинация за министър на отбраната е служебният премиер Стефан Янев.

ПП взима още транспорт, култура и здравеопазване.

Министерството на икономиката се разделя на две - едното ще е за растеж и иновации, ще бъде оглавено от Даниел Лорер, а другото - ще ръководи държавните предприятия. То отива при БСП и предложеното име към този момент е на Корнелия Нинова, която да е и вицепремиер.

Левицата взема и министерствата на земеделието, туризма и социалната политика.

За "Има такъв народ" (ИТН) са определени външно министерство, енергетиката, спортът и регионално развитие, като за последното фаворит за министър е бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

От ИТН още не са дали съгласие да имат вицепремиер.

За "Демократична България" (ДБ) са ресорите правосъдие, електронно управление и дигитализация, като и това название се уточнява. ДБ получава и екоминистерството, като министърът на екологията ще съвместява и поста вицепремиер по климатичните промени. Номинирани за тези позиции са съответно Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Борислав Сандов.

Разпределението на позициите и имената все още не са окончателни, възможни са промени в последния момент, посочват източниците на БНР.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.