Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Все още в 6 страни-членки на ЕС процентът на ваксинираните е под 55. Големите групи неваксинирани в различни региони или държави поставят на риск целия Европейски съюз (а според инфо портала на ЕС 6-те са България,, Румъния, Словакия, Словения, Хърватия, Полша, б.р.).

Предупреждението отправи еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакиду

Тя говори след заседанието на Съвет „Заетост, социална политика, здравеопазване и потребители“ в Брюксел.

„Трябва спешно да използваме ваксините, за да затворим имунизационната пропаст. Трябва да ваксинираме възможно най-бързо колкото се може повече европейски граждани. Трябва да защитим повече хора от сериозните последствия на вируса, както и от разпространението на новите мутации“, заяви Кириакиду.

Тя припомни, че една трета от населението в ЕС все още не е ваксинирано.

Здравните министри от страните членки на ЕС са се обединили около позицията за общ подход за продължителността на зеления сертификат. Най-застъпено е било становището за 9 месеца с включването на подсилващата доза.

До края на тази година се очаква разрешение за още 4 лекарства срещу COVID-19, каза Стела Кириакиду.

Министрите не са дебатирали въвеждането на задължителна ваксинация срещу вируса.

„От самото начало заявихме, че решенията за задължителна ваксинация са от компетентността на страните членки“, изтъкна еврокомисарят.

Тя припомни, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е посочила единствено необходимостта от дебати по темата.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.