Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравни служители в САЩ казаха, че Омикрон, новият вариант на коронавируса, бързо се разпространява из страната, но първоначалните данни дават основание да се смята, че той може да не е толкова смъртоносен като Делта, заради който продължава да расте броят на хоспитализираните, предаде Асошиейтед прес.

Доктор Антъни Фаучи, главният медицински съветник на президента Джо Байдън, заяви по Си Ен Ен, че учените имат нужда от повече информация, преди да направят изводи колко опасен е този вариант. Данните, които идват от Южна Африка, където Омикрон се появи и стана доминиращ вариант, показват, че няма тревожно увеличаване на хоспитализираните пациенти. Засега не изглежда този вариант да води до много тежко протичане, каза Фаучи, но добави, че все пак трябва да се внимава с изводите дали щамът е по-лек, или по-тежък от Делта.

Фаучи каза, че американската администрация обмисля да отмени ограниченията за влизане в страната на неамерикански граждани, идващи от няколко африкански страни. Те бяха наложени след появата на огнища на Омикрон в региона, но генералният секретар на ООН Антониу Гутериш остро ги разкритикува и ги сравни с апартейда.

До вчера Омикрон бе установен в около една трета от американските щати, но все още доминиращ вариант в САЩ е Делта.

БТА

Ключови думи

Коментари

Фаучи е за пенсия

Британската радистанция Би Би Си направи проучване сред експерти и установи, че Фаучи лъже за маските. Оказва се, че ефикасността на маските е едва около 20 на сто. Фаучи не казва истината и за произхода на ковид-19 вируса. А той знае, че неговото ведомство през 2015 г е получило милиони долари, които са отпуснати на лабораторията във Ухан за продължаване на изследванията върху вируса на ковид. Проблемът на Фаучи е, че неговият бос Обама не е осигурил американски контрол върху тези изследвания. И най-вероятно в край на 2019 г е станал гаф и лабораторията е изтървала вируса. Китай от своя страна също не казва истината за епидемията и по-точно за броя на жертвите от нея. Според данните за преброяване на населението, излиаза, че през 2021 г в Китай се "губят" нкакви над 2 милиона души. Напълно възможно е цифрата на починалите в Поднебесната империя да е многкратно по-голяма от официалните данни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.