Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ще бъдем гласът на здравия разум, на българския народ."

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в началото на консултациите при президента Румен Радев. Той изреди най-важните за неговата партия приоритети - проблемите в образованието, здравеопазването и демографската криза.

Костадинов поиска да отпаднат веднага всички противоепидемични мерки и зеленият сертификат, който той определи като дискриминационен.

"Трябва да имаме решения за българската енергетика, ако се вдигне цената на тока", каза още Костадинов.

Обърна внимание и на външнополитическите теми.

"Казусът с Македония - за там компромис не можем да направим. Това би било чисто национално предателство.

Ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури. Ще търсим разговор с всеки един. За нас това е национална кауза", каза Костадинов.

И допълни, че в парламента всички са равни, независимо колко голяма е тяхната парламентарна група.

Радев изтъкна пред Костадинов, че по отношение на коронавируса трябва да се има предвид, че епидемията продължава, все още много хора умират, а лекарите са претоварени. 

След консултациите Костадинов коментира и пред медиите, като макар и да не заяви еднозначно дали "Възраждане" ще подкрепи правителството при гласуването в парламента, стана ясно, че би направила това само ако бъдещото управленско мнозинство се ангажира с премахването на зеления сертификат, премахването на маските и пр. Което 4-те партии, които ще съставят кабинет (с голяма вероятност) не са заявявали, че имат намерение да правят. 

Говори и за идеята в парламента да се влиза само със сертификат и определи евентуалното решение на депутатите в тази посока като "суспендиране на вота на българските граждани". Не можело някой да ограничава народните избраници, защото са... народни избраници. Костадинов попита и дали в здравното министерство има въведен сертификат за вход, визирайки изказването на здравния министър Стойчо Кацаров от вчера - че депутатите трябва да влизат в НС със сертификата. Както и има ли такъв за вход в президентството. А такова изискване в тези институции няма.

И в типичния си стил заподозря конспирация срещу "Възраждане".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.