Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Беларуското външно министерство заяви днес, че Минск ще отговори на санкциите срещу авиационната си индустрия със сходни мерки срещу авиопревозвачи от Европейския съюз и Обединеното кралство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналата седмица ЕС наложи санкции на беларуската държавна авиокомпания "Белавия", като я обвини, че е превозвала мигранти с тактическа цел да дестабилизира европейски държави. Наказателните мерки бяха съгласувани с Вашингтон.

Външното министерство на Беларус каза още, че ще забрани вноса на определени стоки от държави, които налагат антибеларуски мерки, без да дава допълнителни сведения за въпросните стоки.

В съобщение на беларуското външно министерство, цитирано от ТАСС, се казва:

"Като ответна мярка на незаконния външен натиск чрез санкции, насочен към подриването на суверенитета на Беларус и влошаването на благосъстоянието на беларуските граждани и с цел защита на националните интереси, правителството на Република Беларус взе решение за налагане на забрана за внос на редица стоки на територията на страната, произхождащи от държави, прилагащи незаконни антибеларуски санкции", се казва в съобщението.

Допълва се, че съответната разпоредба ще бъде подписана в най-скоро време.

От съобщението на министерството става ясно още, че като една от ответните мерки срещу западните санкции Беларус е разширил списъка на лицата, на които е забранено да влизат на територията на страната и на Съюзната държава между Русия и Беларус.

"Разширени са списъците на лица, чието влизане на територията на Република Беларус и на Съюзната държавата от страни, които системно дискриминират беларуски официални лица, журналисти и представители на обществените организации, е нежелателно", се казва в сайта на беларуското външно министерство.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.