Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Беларуският президент Александър Лукашенко нареди да бъдат подготвени ответни мерки в отговор на новите санкции, наложени от Европейския съюз и други държави срещу Минск, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Правителството на Беларус трябва да подходи към въпроса "фундаментално, без губене на време", заяви днес Лукашенко на среща за икономическото развитие на страната. По думите му Беларус не за първи път е подложена на санкционен натиск и вече е създала кризисен екип.

Беларуското външно министерство обяви по-рано, че ще предприеме "сурови, асиметрични, но подходящи мерки" в отговор на санкциите, наложени вчера от ЕС.

Лукашенко посочи, че икономиката на Беларус е обект на невиждан външен натиск, предаде Ройтерс.

"Нашата икономика е подложена на външен натиск с невиждани размери и дълбочина", каза той, цитиран от БелТа. "Агресивната реторика продължава", заяви президентът. Според него страната е успяла да запази икономическия си растеж.

Икономиката се е свила с 0,9 процента миналата година, а Световната банка очаква растеж с 1,2 процента тази година, показват прогнози от октомври.

Лукашенко заяви, че беларуските власти трябва да осигурят намаляване на инфлацията до 6 процента през 2022 г. Към 1 ноември нивото й е било 10,5 процента.

Коментари

Некъв

Лукашенко ше ми пръдне на дедовия! Какво ще направи?! Ще спре доставките на МАЗ за ЕС?! Санкциите ще го закопаят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.