ЦСКА-София допусна неочакван гаф като гост на предпоследния в Първа лига "Пирин" (Благоевград) - 1:1 на стадиона в югозападния град. Домакините изравниха в добавеното време - направи го бившият играч на "червените" Станислав Манолев.

ЦСКА-София изостава вече на 9 точки от "Лудогорец", който по-рано днес би "Локомотив" (София) с 4:2 в столицата. Има и мач по-малко.

"Пирин" бе воден от временния треньор Радослав Митревски и от Петър Михтарски, след като Уорън Фийни бе освободен. И успя да докопа точка.

Като изключим двата гола и драмата в края, няма много какво да се каже за този лишен от класа и блясък сблъсък. Гостите имаха териториално превъзходство и повече владееха топката, но не създадоха чисти голови възможности - за пореден път през сезона.

В 71-ата Карло Мухар отправи добър удар по тревата и откри резултата, а добре организираният в зашита "Пирин" най-сетне рухна.

Малко след това се стигна до ситуация, при която Станислав Манолев фаулира футболист на ЦСКА-София край страничната линия и получи жълт картон. Бившият национал размени остри реплики със Стойчо Младенов, като и двамата трябваше да бъдат възпирани.

В края на август - в домашния дебют на Младенов начело на ЦСКА-София, Манолев бе изгонен с втори жълт и червен картон в края на първото полувреме на ст. "Българска армия", а на излизане от терена обиди Амос Юга от тима на "червените". Стигна се до разправия. Оказа се, че е използвал расистки думи, за което получи наказание от пет мача, макар че се извини във фейсбук.

Междувременно ЦСКА-София контролираше срещата и не се виждаше как "Пирин" може да изравни. Все пак "орлетата" успяха да осъществят нещо като натиск и при центриране точно Манолев засече топката на около 12 метра от вратата и донесе точка на борещия се за оцеляване тим.

През седмицата Стойчо Младенов привлече вниманието с тирада срещу съдиите, БФС, "Левски", "Лудогорец" и т.н. Дисциплинарната комисия го глоби с 4000 лв. Феновете, част от които получиха критика от треньора, изявиха желание да съберат сумата. След двубоя в Благоевград Младенов заяви, че опитал да ги придума да не правят това, той искал да си поеме глобата, но те били непреклонни.