Старши треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов изригна с типична за него реч след победата на тима му с 2:0 срещу столичния "Локомотив" от Първа лига на стадион "Българска армия".

Пред "Диема Спорт" той "захапа" съдиите, "Лудогорец", "Левски", БФС, Борислав Михайлов - персонално, употреби думата "корупция"... Спомена държавата.

Не подмина и феновете на тима си. С което показа, че не се е отказал от старите прийоми. Младенов започна от реферите, към които имаше претенции и тази вечер. Размаха и пръст пред камерата, отправи предупреждения и закани.

За съдиите

"Има ситуации, които почват да дразнят. Не, че не знаем от години каква е тенденцията спрямо ЦСКА. Леко ни хапят, леко ми омаломощават. Картонче тук, картонче там - незаслужено. Тук дузпа не се свири срещу Кери. Можете да проверите, имаше ли там изблъскване и то умишлено. На по-ранният мач преди нашия в Благоевград (вероятно визира срещата на ЦСКА 1948 с "Пирин" в Бистрица, бел. ред.) видяхте каква дузпа се свири и се даде. На Кери имаше дузпа - не се дава, същото нарушение на Мухар - веднага се дава.

Тук има тенденция, искам да ги предупредя. Нека феновете да знаят кой беше на ВАР-а - Кабаков. Кабаков, Тъпаков, кой беше, не знам... Тоя същият, който ни свири и мача срещу "Лудогорец". Там защо не погледна дузпата на ВАР? Защо не погледна две ситуации, когато имаше втори жълт картон, защо не го направи? Ще ги предупредя, да спрат, да бъдат коректни и честни, защото след 5 месеца по друг начин ще си говорим с тях." 

За феновете

"Аз не видях феновете да са се завърнали (клубът изтърпя наказание от два мача без публика, бел. ред.). Същите хора, които идват и подкрепят навсякъде, пак бяха тук. Иван правилно им каза, че те са длъжници на отбора. И отборът е длъжник на тях. Ние трябва взаимно да побеждаваме и да сме заедно, когато губим. А не когато побеждаваме, да идваме да подкрепяме и да сме много щастливи. Когато сме затруднени, особено сега в този цикъл, ние трябва да пълним стадиона. Това е армейската любов. Тези хора, които бяха днес, и които бяха в Норвегия, те са истинските фенове. Професорите нека да си стоят вкъщи." 

"Вижте празния стадион. Не всеки иска да играе на празен стадион. Тази игра е за феновете. Хубава, лоша, те трябва да подкрепят. Ние сме се нагърбили, имаме задача и знаем какво трябва да правим в следващите две години. Имаме нужда от подкрепа, а не я виждаме. Виждаме я само от шепа фенове. Така не се гради отбор - да скачаме при всеки неуспех и да оплюваме всички..."

За стадион "Българска армия", "Левски" и "Лудогорец"

"Ние само за това се борим, вече 30 години. Откакто съм треньор само за стадион плачем и говорим. Колко пъти сме ходили да говорим с Министерството на спорта? Само лъжи, лъжи, лъжи от страна на правителството. Колко години ще чакаме?

Значи на комшиите оттатък - на "Левски", може да се направи стадион, може да им се помага, а на нас не може, от нас само се цица и се взема. Ние сме най-успешният български футболен клуб.

Ако "Лудогорец" се появиха преди 10 години и сега условия са създали за работа... Поздравления! Но по кой начин те станаха такива? Как постигнаха тия титли? Особено първите им титли, дайте да ги анализираме. Нека се върнем в Дупница, нека се върнем в "Миньор" (Перник)... Върнете, имате записи, върнете, вижте как играха с юношите срещу "Лудогорец". Това се нарича корупция. Къде беше тогава Боби Михайлов да реагира? Големият вожд на българския футбол! Тук говорим конкретни истини. Няма какво да се заблуждаваме и лъжем. Докога? Докога ще бъде така?! Питам: докога футболът ще крета? За да може някой да се облагодетелства от всичко това. Моля ви се! Това не е футболът, който трябва да го има в България, разберете го!"

Мачовете днес

Без да блесне, ЦСКА-София победи "Локомотив" (София) с 2:0. В понеделник тимът падна от "Лудогорец", а и днес играта не беше кой знае колко по-добра на почти празния и заснежен стадион "Българска армия".

Гол на Йоан Баи не беше зачетен преди почивката, след като Георги Йомов не успя да преодолее отблизо Александър Любенов. "Локо" обаче също създаде възможности и с оглед на плановете на двата отбора се справяше по-добре.

Домакините дадоха и две жертви - заради контузии рано бяха заменени Федерико Варела и Амос Юга. Ако не се възстановят скоро, това ще създаде нови проблеми на Стойчо Младенов.

В 47-ата минута проработи партньорството на терена между Георги Йомов и Жорди Кайседо и вторият откри резултата. До попадението на Йомов в добавеното време "червените" не показаха нищо особено, а в няколко ситуации "Локомотив" не бе далеч от изравняване.

По-рано днес ЦСКА 1948 едва се добра до 1:0 срещу "Пирин" като домакин, а в Разград "Лудогорец" разгроми "Арда" с 4:1.