Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И германските либерали подкрепиха на извънредния си конгрес днес коалиционното споразумение със социалдемократите и зелените. С това още една пречка пред новото правителство в Германия отпадна.

Ден, след като германската Социалдемократическа партия гласува с 99% „за“ коалиционното споразумение, това сториха и либералите. Те приеха договора с голямо мнозинство.

Преди това лидерът на Свободната демократическа партия Кристиан Линднер държа дълга реч пред съпартийците си, за да ги убеди в предимствата на договора. Той посочи, че мениджмънтът на кризата с пандемията не е бил успешен и в коалиционния договор е заложено подобни ситуации и управлението им да се извършват с по-малко грешки. Линднер посочи, че коалиционното споразумение е добра предпоставка за икономически и образователен възход в Германия. 

В момента тече допитване за споразумението и сред зелените. Утре Зелената партия ще обяви своя резултат. Във вторник се очаква официалното подписване на коалиционния договор, а в сряда в Бундестага ще се закълнат новият канцлер Олаф Шолц и министрите от кабинета му.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.