Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Следващият германски канцлер Олаф Шолц получи зелена светлина от социалдемократите за съставяне на коалицинно правителство. На извънреден конгрес днес социалдемократите гласуваха с 99% за новия кабинет, който ще е коалиционен със зелените и либералите.

Гласуването се проведе онлайн заради пандемичната обстановка. Само седем души гласуваха против, а трима се въздържаха.

Преди гласуването кандидатът за канцлер Олаф Шолц представи споразумението.

„Имаме исторически шанс да се заемем с това, животът в Германия да се подобрява. При това в момент, в който би било престъпно да не правим нищо“, каза бъдещият канцлер. 

Коалиционното споразумение предвижда големи промени в климатичната политика и индустрията. Също така минималната надница ще се вдигне от 10 на 12 евро, а също така е предвиден и строежът на 400 000 нови жилища в следващия мандат. 

Утре за коалиционното споразумение ще гласуват либералите, а в момента тече допитване и сред зелените. Резултатите от тези обсъждания ще са ясни в понеделник. Във вторник се очаква официално подписване на споразумението, а в сряда е предвиден изборът на нов канцлер, като кандидатът за поста е социалдемократът Олаф Шолц.

Споразумението е от 178 страници - с две по-малко от заявеното от българския кандидат-премиер Кирил Петков коалиционно споразумение между ПП, ИТН, ДБ и БСП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.