Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Близо две трети от хората в Германия биха подкрепили предложение ваксините срещу COVID-19 да станат задължителни - което ще бъде внесено в парламента - показва публикувано днес проучване, цитирано от ДПА.

63 на сто от запитаните са подкрепили имунизацията срещу COVID-19 да стане задължителна за живеещите в Германия. 30 на сто са се обявили против, а 7 на сто не са дали отговор.

В проучването на института ЮГов, проведено от 1 до 3 декември, са участвали 2067 души.

При започването на ваксинацията в Германия преди около година, в края на декември 2020 г., около 56 на сто подкрепяха задължителната ваксинация, а 33 на сто бяха против.

Вероятният бъдещ канцлер Олаф Шолц заяви, че има намерение да внесе в Бундестага проектозакон за задължителната ваксинация през февруари или март.

По данни на института Роберт Кох броят на случаите е намалял леко. Новите случаи са 42 055, а заразените на 100 000 души за последните 7 дни са 439,2.

Предишната седмица новите случаи бяха 44 401, а броят на заразените на 100 000 души за една седмица - 446,7. Институтът обаче предупреди, че много случаи вероятно не се съобщават, защото нарастването на броя на хоспитализациите не оставя на здравните работници достатъчно време за проследяване и записване на всички случаи. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.