Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Много от вас, които стоят в тази зала, дължат столовете си на страх. Стъпвате върху страх и владеете със страх. Не може вечно да се лъже, краде и изнудва, да се минава между капките на историята."

Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в изказването си при откриването на парламента. Партията, известна с националистическите си, популистки и антиваксърски настроение, е представена за първи път в български парламент.

Костадинов не изневери на стила си.

Обръщението му беше "уважаеми сънародници", тъй като "всички ние сме преди всичко едно - българи".

"От днес тече последният срок, в който България може да се оттсласне от дъното", каза той. 

"Днес народът ни заслужава нови, решителни водачи", продължи Костадинов и цитира Радой Ралин - "Беше време турско, дойде време мижитурско".

В речта му, пълна с патос, обръщения към българите и в страната, и навсякъде по света, поименно бяха изброени "старите ни земи, които и днес говорят на български".

Имаше говорене за българската земя, която "кукловоди продават за жълти стотинки", обяснение как героично е създал "Възраждане", тъй като "в тази дума се съдържа всичко, което народът ни иска". 

"България има имунна система, своите безстрашни синове, хора с памет, хора, които искат да имат достойно бъдеше и искат да се борят за него. Търсих и намерих такива хора, непримирими и ги поведох, за да можем да сме тук", продължи Костадинов.

"Ние сме тези, които бяха презирани и ограбвани вече 32 години", обяви той, след като се обърна към българите, които "страдат от политическия башибузук, чистят чужди домове, докато техните тук пустеят, българите, които работят неуморно, постигат върхове в своите области, децата на пенсионерите, които едва надничат от прага на бедносттта, родителите на децата, затворени в домовете си трета учебна година и на онези, които нямат детска градина. Ние сме българите от Македония, от Западните покрайнини, от Одринска Тракия, Беломорска Тракия...старите ни земи, които и днес говорят на български."

"Много от вас, които стоят в тази зала, дължат столовете си на страх. Стъпвате върху страх и владеете със страх. Не може вечно да се лъже, краде и изнудва, да се минава между капките на историята. Българите, които подкрепиха "Възраждане" ще стават все повече, не се страхуват. Не искаме България да е повече васална територия, ще се борим с демографската политика, няма да търпим експериментални субстанции - ще се борим за премахването им, срещу ограничаването на правата на хората, НЕ на зелената сделка, да защитим българския интерес в Македония", изброи Костадин, вживял се в ролята на народен трибун, някои от известните приоритети на своята формация. Не беше забравена и Истанбулската конвенция сред нещата, против които са от "Възраждане".

Накрая се обърна на новите си колеги в парламента: "Посветили сте живота си на това да бъдете поклонници на собствената си зависимост. Историята никому и никога не остава длъжна, за предателите на родината краят е позорен."

И завърши с цитат от поемата "Септември" на Гео Милев.

 

Коментари

A копейкин

дължи стола си на глупостта на хората, които са го избрали. Добре е, че са малобройни. Все още.

Некъв там

"Историята никому и никога не остава длъжна, за предателите на родината краят е позорен." Явно Копейкин визира себе си. Пожелавам му тужък и вечен позор. Рубладжия нещастен!

Дидо

Никаква разлика от другите русофили

Sin

Руските копейки издигнаха не един и двама проводници на Кремъл. Преди ВСВ са се казвали рубладжии, сега валутата им се срина като новата им северна родина. Днес от тях може да се чуе само за военщини, конфликти и омраза.

Ниско ниво

Повсеместната неграмотност и опростачване закономерно доведоха до подобни артефакти.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.