"Нека бъде един успешен, разумен и с най-добри решения за България и хората 4-годишен мандат”, каза Корнелия Нинова от името на “БСП за България” в речта си по повод откриването на новото Народно събрание. 

Тя обяви, че БСП ще има три приоритета: започване на истинската промяна на досегашния модел на управление и възстановяване на държавността, равенство, свобода и мир, второ - превеждане на държавата през кризите с грижа за хората, и трето - активна проевропейска външна политика.

"Преди пет години точно тук ние назовахме досегашния модел на управление “паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои”.

Бяхме сами и битката не беше лека. Хиляди българи преодояха страха и поискаха промяната. И днес разбираме своята задача да направим промяната: закони, приети с грижа за хората, контрол върху прилагането им и справедливо правосъдието за тези, които ги нарушават", добави Корнелия Нинова. 

Соцлидерката в оставка заяви, че ще положи усилия да се създаде стабилно мнозинство и редовно правителство, като партията имала програма за първите 100 дни, антилобистка законодателна програма, както и мерки за справяне със здравната, икономическо-енергийна и социална криза.