Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Адвокатът Никола Минчев е новият председател на Народното събрание. Той бе водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник. 

Избран бе със 158 гласа “за”, “против” 1 (“Възраждане”) и “въздържали се” - 72 (ГЕРБ и “Възраждане”).

Негов единствен опонент беше Цончо Ганев от “Възраждане” - "бизнесмен, занимаващ се с частна дейност”. Подкрепиха го само неговите съпартийци обаче. 

В първото си изказване Минчев призова общата воля на парламента да се роди в качествена дискусия.

"Да възстановим духа на взаимно разбирателство и нов модел на качествена политика. Ще работя българският парламент да е място за свободни и градивни дебати и дискусии”, каза новият председател на парламента Никола Минчев.

Заместник-председатели ще са юристът Мирослав Иванов (ПП), Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), Мукаддес Налбант (ДПС), Кристиан Вигенин (БСП), Ива Митева (ИТН), Атанас Атанасов (ДБ) и Цончо Ганев (“Възраждане”). 

Кой е Никола Минчев?

Според сайта на “Продължаваме промяната” Никола Минчев започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”.

Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.
Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

„Целия си живот досега съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип”, споделя Минчев.

Никола обича спорта, още помни времето, когато „Миньор“ и „Металург“ бяха заедно в „А“ група.

Коментари

Бурлеската преминава във водевил

Пародията преминава в гротеска.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.