Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на Евро 2020 и бе спасен с помощта на дефибрилатор, вече тренира самостоятелно в базата на родния си клуб "Одензе", съобщават световните агенции.

Халфът облича екипа на тима в периода 2005-2008 г., преди да стане част от академията на "Аякс". От средата на юни досега Ериксен се възстановяваше и му се правеха изследвания. Повече яснота за бъдещето му във футбола може да има през зимния трансферен период.

Почти сигурно, ако въобще продължи да играе, Ериксен ще се раздели с "Интер" и Италия. Нормативната база на Апенините не позволява на професионални спортисти да се състезават с електронен дефибрилатор. Такъв бе поставен в тялото на датчанина след случката на Европейското.

"Ериксен се свърза с нас и сега той ползва част от базата ни сам, заяви говорител на "Одензе" пред местната медия ВТ. - Нормално е, все пак той вече е би в нашия клуб като юноша. Живее наблизо. Много сме щастливи, че можем да му предоставим нашите съоръжения и терени."

Ериксен работи с персонален треньор най-вече във фитнеса. Той набляга на кардио тренировки, но вече и с топка. Засега не е тренирал с първия тим на "Одензе". 

Неколцина футболисти, начело със звездата на "Аякс" и национал на Нидерландия Дейли Блинд, играят с електронен дефибрилатор (ICD). Спекулации пращат Ериксен точно в "Аякс", в датски отбори, а също и в "Тотнъм", но треньорът на тима Антонио Конте не е голям почитател на халфа.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.