Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кариерата на Кристиан Ериксен в "Интер" (Милано) изглежда е приключила, пише сайтът Goal.com, позовавайки се на официален документ на клуба с финансовия му годишен отчет.

Датският национал получи сърдечен арест в края на първото полувреме на мача с Финландия на Евро 2020. Дни по-късно подкожно му бе поставен специален дефибрилатор (ICD), целта на който е да следи и регулира ритъма на сърцето и може да се намеси при необходимост.

В Италия обаче има закон, който спира професионалните спортисти да се състезават с такова устройство. Ериксен не е играл след инцидента, като оттогава не се знае много за състоянието му. По-рано тази есен той посети базата на "Интер", клубът обяви, че халфът се чувства добре, а лечението му, както и специалните изследвания, продължават.

Явно още в зимния трансферен период "Интер" ще опита да продаде Кристиан Ериксен, който премина на "Сан Сиро" през януари 2020 г. Той би могъл да играе с ICD в други страни. Неговият бивш съотборник в "Аякс" Дейли Блинд (той и сега е там, а също така е национал на Нидерландия) има такова устройство.

Във въпросния текст, цитиран от Goal.com, се посочва, че пазарната стойност на Ериксен на 30 юни тази година е била 18,3 млн. евро. Заради "тежка контузия", получена на Евро 2020, италианските здравни власти забраняват на футболиста да се състезава в настоящия сезон. Състоянието му не позволявало да премине необходимия фитнес тест, но това не означавало, че ще го спре да продължи кариерата си в друго първенство.

Спекулира се, че Ериксен може да се завърне в един от двата си бивши клуба - "Аякс" или "Тотнъм". Споменава се и "Реал" (Мадрид) като потенциален кандидат.

Кристиан Ериксен е на 29 г. Договорът му с "Интер" изтича през юни 2024 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.