Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Високи заплати, спад в раздаването на кредити и договор с адвокатска кантора, свързана със "Сиела Норма" - това според ГЕРБ са реформите в управлението на Българската банка за развитие (ББР).

"Членът на борда Цанко Арабаджиев през август и септември е взел по 17 125 лв месечно плюс по 2000 лв. от фонда за капиталови инвестиции, дъщерно дружество на банката. Дали сам е подписал назначението си там? - попита Любомир Талев, неосъществен кандидат за депутат от ГЕРБ. - Още - вярно ли е, че от "Три морета" получава 13 000 евро месечно? Значи около 45 000 лева месечно. Той е бивш кандидат-депутат от ДБ, поканен за поста лично от Кирил Петков." 

Според Талев друг член на ръководството на ББР - Владимир Георгиев, през август и септември е вземал по 15 625 лв заплата. От "ББР микрофинансиране", където се бил назначил, е вземал 1000 лв. през август и 2000 лв. през септември. Заплатите на другите двама членове на ръководството били 24 651 лв. и 17 125 лв. без бонусите. 

"Имаме спад от половин милиард лева в активите на банката. 55 кредита е дала от май досега - от тях 47 са през микрофинансиращото дружество на банката. Едва осем са от самата банка. Това е промяната в нея и подкрепата за бизнеса", каза Димитър Вучев, общински съветник от ГЕРБ в столицата. 

Предвидена е загуба от 400 млн лв. на ББР към края на годината, добави той.

Любомир Талев разказа още, че не само ДКК е сключила договор за адвокатски услуги с кантората “Георгиев, Тодоров и ко” (свързана със “Сиела Норма” - фирмата с машините за гласуване), но и ББР -  "за шестцифена сума".

"Сега в ББР се подготвя нов договор за юридически услуги  за 600 000 евро - предстои да видим дали ще е със същата или с кантората, в която е работила Лена Бориславова", добави Любомир Талев.

Коментари

Така се краде!

Кирето Лъжеца и неговото ято от скакалци ще ошушкат ББР!

Чичо Фори,

Леко с примерите, че много се излагаш. Да подкрепяш лъжец № 1 в лицето на борисов и партията му, натъпкана единствено с роболепни слуги и клакьори не говори за обективност и истина. Раненият триглав змей се извива и гръчи бясно, удряйки и хапейки каквото свари. Ама покрай сухото гори и суровото, така че внимавай, чичо Фори.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.