Едно от обещанията на служебния министър на икономиката Кирил Петков - че подопечната му Българска банка за развитие ще започне разпродажба на луксозните вещи, с които предишното ръководство се бе обградило, започна да се изпълнява. 

Така вчера от банката вече обявиха за продан суперлимузината марка BMW, която бе закупена по времето на бившия изпълнителен директор Стоян Мавродиев. Първи новината съобщи депутатът от "Демократична България" Владислав Пенев, а колата вече може да бъде видяна пред банката. Според информацията на Панев, колата е едва на 39 000 км и нова е струвала около четвърт милион лева. 

Началната цена на търга е за 95 000 лв. Автомобилът разполага с цели 449 конски сили, произведен е през 2016 г. и е с един от най-високите класове на оборудване, които марката предлага.  

"Смятайте за какви неща са харчени парите на данъкоплатците. Чудесна инициатива на новия управителен съвет на държавната банка да се отърве от скъпите и неносещи доходност активи. Това е начина, открити и прозрачни търгове. А не тайно, без никой да разбере. Както се е случвало нерядко", е и коментарът на Панев.