Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С действията на тримата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК) се прави опит за връщане на стария непрозрачен модел на управление на ДКК. 

Това е заяви министърът на икономиката Даниела Везиева в сутрешния блок на Нова тв, цитирана от пресцентъра на министерството.

Тя е припомни за разходваните по непрозрачен начин около 500 млн. лв. за ремонт на язовирите и идеята за изграждане на т. нар. Правителствен комплекс по време на стария модел на управление на ДКК.

"Това, което виждаме от вчера, ни говори, че екипът, който е останал в Съвета на директорите, няма желание да работи прозрачно и да следва промяната, която започнахме да се работи по правилата", каза Везиева. 

Тя бе категорична, че тече стопиране на процеса по овладяване на ВМЗ-Сопот от частни фирми.

"Това, което правим, е да намираме нови пазари за завода, така че да бъде стабилен и всички 4000 човека, които работят там, да са спокойни за бъдещето. Бих искала да помоля всички политици, които се изказват по тази тема, нека малко да замълчат, защото колкото повече се шуми около тази индустрия, толкова повече загуби се търпят", допълни икономическият министър.

Везиева е коментира, че винаги е била в комуникация с ДКК и е разбрала от прессъобщението, качено на сайта на ДКК, за проблемите.

"Преди това никой от тях не е давал индикация за такива", е каза тя. 

Везиева е  категорична, че решенията, които са взети от Съвета на директорите за уволнението на изпълнителния директор Ваня Караганева, не са по законоустановения ред, взето е решение без да се свика по надлежен ред Съвет на директорите, без да бъдат уведомени всички останали членове на Съвета на директорите, без да е оповестен дневен ред и място на провеждане.

Везиева е допълнила, че е разпоредила проверка по документацията, която са качили от ДКК, припомня БТА. 

Коментари

Нещата са много сериозни

Нещата са много сериозни. Да обясним за г-жа Караганева: според устава на ДКК тя няма право да взема еднолично НИКАКВИ важни решения. Единствената възможност е това да става с изрично нареждане на принципала (държавата), т.е. евентуално министърката. Защо министърката е прескочила съвета на директорите, това е въпросът.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.