Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес страните членки на НАТО, чийто външни министри от вчера са се събрали в Рига, да подготвят пакет от икономически санкции срещу Русия и да засилят военното сътрудничество с Киев с цел разубеждаване на Русия да предприеме евентуална инвазия на Украйна, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Убедени сме, че ако обединим нашите усилия, ако действаме по един координиран начин, ние можем да разубедим президента Путин и да го подтикнем да не избира най-лошия сценарий, който би представлявала една военна операция", каза Кулеба при пристигането си в Рига, където ще участва във втория ден от срещата на външните министри на страните членки на НАТО.

"Ще призовем съюзниците да разработят заедно с Украйна пакет от мерки за разубеждаване на Русия", добави той.

"Оставаме все така решени да окажем политическа и практическа подкрепа на Украйна и на Грузия", заяви пък генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг при откриването на днешната сесия, посветена на тези две страни, които са на първа линия пред Русия и които искат да станат членове на НАТО.

Вчера и Столтенберг, и американският държавен секретар Антъни Блинкън предупредиха Русия да не предприема агресия срещу Киев, защото това ще има сериозни последици. Те обаче не навлязоха в подробности за опциите, на които разчитат, за да разубедят руския президент да предприеме нещо.

В последно време в Русия се наблюдават струпвания на руски военни по границата с Украйна, които съюзниците и Киев определиха като необичайни и разкритикуваха. Вчера Владимир Путин отново разсея всички подозрения и разкритикува западните заплахи, като същевременно отправи предупреждение към всички, които прекосяват определените от Москва червени линии.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.