Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-рано до петък ще бъде възстановено движението в посока Благоевград при 31-ви км на АМ „Струма“, където стана ужасяваща катастрофа с 45 загинали. Информацията е на  АПИ. 

Дотогава движението от пътен възел „Боснек“ до пътен възел „Старо село“ за Благоевград ще се осъществява двупосочно в платното в посока София.

Освен че се извършват следствени действия, от съобщението на пътната агенция става ясно, че предстои и ремонт.

През следващите дни и при подходящи метеорологични условия в района на пътния инцидент ще бъде направена смяна на ограничителните системи и ремонт на настилката, увредена от пожара на автобуса.

Както е известно, по случая, който се разследва от българската НСлС, но в  сътрудничество с македонските власти, се очакват експертизи – пожаробезопасна и техническа, автотехнически и пр., като те е възможно да отнемат и месеци.

Голяма част от упреците в общественото пространство са именно, че маркировката на сравнително новата магистрала е изтрита и неадекватна, че липсват знаци, ясно отделящи отбивката с място за почивка, което се намира в близост.

По-рано днес от "Пирогов" съобщиха, че пациентите, настанени там, са в стабилно и добро общо състояние и вече се мисли кога ще бъдат изписани, за да се приберат в родината си.

Според информация на македонските власти още трима ще бъдат транспортирани днес с линейка до Скопие, където ще бъдат настанени в лечебно заведение и за тях ще бъдат положени медицински и психологически грижи.

В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има 4 болни, които прекараха нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата и без промяна от вчера”, обясняват от „Пирогов”.

Пациентът, настанен в Клиниката по неврохирургия, се възстановява гладко и вече се раздвижва. От болницата припомнят, че той претърпя две успешни операции – на подбедрица и на гръбнак.

Предстои оценка на състоянието на пострадалите и определяне на възможностите за изписването им. Първите двама от тях бяха изписани в събота.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.