Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фаталният автобус, който се запали на автомагистрала "Струма", а 45 души загинаха, е бил с нередовни документи. Липсвал е задължителният му лиценз. Отделно - македонските митнически власти дори не са отразили напускането му на територията на държавата. На мястото на трагичния инцидент e имало пластмасови туби.

Това стана ясно днес от думите на главният прокурор на РСМ Любомир Йовевски и на министъра на транспорта на Северна Македония Благой Бочварски пред бТВ.

Йовевски обави, че на мястото на инцидента е видял "пластмасови туби", които не са били изгорели. Казаното от него е по повод разследването защо автобусът се е запалил, като според непотвърдени към момента информации той е превозвал нафта. Засега обаче версията за превозване на опасни вещества остава в сферата на спекулациите.

По думите на обвинител номер едно на РСМ возилото скоро е минало технически преглед и е било в изправност.

По думите на министъра на транспорта на Северна Македония пък "Беса Транс", която е собственик на злополучния автобус, е имала четири превозни средства с лиценз, но катастрофиралият не е сред тях. Предстои лицензът за международни превози на компанията да бъде отнет.

Лицензът на фирмата е бил издаден през 2018 г. със срок на годност 2022 г. Отделно обаче трябва да има лиценз за всеки един автобус поотделно, като в базата данни на транспортното министерство на РСМ нямало информация за фаталното МПС, заяви още Бочварски. 

Междувременно от Скопие съобщиха и, че двама митничари, пропуснали возилото през границата въпреки липсата на задължителните документи. Предстои да бъде санкциониран и техният пряк ръководител.

В системата на митницата не е отразено автобусът да е имал разрешително за международен превоз на пътници. Излизането на автобуса от държавата изобщо не е отразено в митническата система, според първоначалната проверка.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.