Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Следващите дни трябва да се вземе категорично решение за връщане на учениците от 5 до 12 клас в училище, смята Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, кмет на София, цитирана от БНР.

„Лично аз очаквам наистина в следващите дни да се вземе категорично решение за връщането на големите ученици - от 5-и до 12-и клас, на ротационен принцип в училищата, защото загубиха прекалено много. Всяко следващо забавяне би било фатално. Ще изпратя такова предложение и до министъра на образованието, и до министъра на здравеопазването, и очаквам тяхното решение максимално бързо“, казва Йорданка Фандъкова. 

В какво качество тя прави преценка за загубения учебен материал не става ясно. Преди да се заеме с политика, Фандъкова е била учител (от 1985) и директор (от 1998) в 73-то Средно общообразователно училище „Владислав Граматик“ в София.

Според столичния кмет щадящите тестове за големите ученици не трябва да са за сметка на училищата. 

24 групи в детски градини са карантинирани в София, което е под процент и половина от всички групи на територията на Столичната община. Само 17 са положителните тестове за Covid-19 на малките ученици от направени над 100 000 теста.

Здравният министър Стойчо Кацаров заяви, че обмисля връщане на големите ученици, но евентуално след въвеждане за тях на тестове с проба от носа, която те сами да си вземат, без да бъркат надълбоко, тъй като тестовете с плюнка засега не са достатъчни.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.