Очакваната развръзка в "Манчестър Юнайтед" е факт - Оле Гунар Солскяр вече не е мениджър на отбора. Официалното съобщение от "Олд Трафорд" дойде по обед, след като това бе водещата новина на всички британски медии от снощи, начело с авторитетните "Таймс" и Би Би Си.

"Червените дяволи" понесоха поредно тежко поражение - 1:4 като гости на "Уотфорд" във Висшата лига. След това на онлайн среща се е събрал бордът на директорите и е взел решение.

В съобщението се казва, че в следващите мачове "Юнайтед" ще бъде воден от Майкъл Карик, който бе в щаба на Солскяр. В същото време клубът търсел вариант за временен мениджър до края на сезона.

Очаква се на норвежеца да бъде изплатена компенсация в размер на 7,5 милиона паунда, така поне гласят публикации в медии.

"Манчестър Юнайтед" спечели едва четири от последните си 13 мача във всички турнири. Тук попадат погромите срещу "Лестър", "Ливърпул" и "Уотфорд", както и безпомощното състояние на тима в градското дерби със "Сити".

Солскяр изкара близо три години като старши треньор. Той бе назначен като временен наставник през декември 2018 г. Малко след това стана постоянен. През миналия сезон стигна до второто място във Висшата лига и до финал в Лига Европа. Началото на настоящия бе добро, но след това "Юнайтед" се срина и в момента изглежда по-зле отколкото при всичките наследници на Алекс Фъргюсън - Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо.

Според редица издания на Острова, "Манчестър Юнайтед" стартира преговори със Зинедин Зидан, който преди седмици неофициално се бе дистанцирал от списъка с кандидатите. Такъв започна да се публикува още при първите колебания. Междувременно клубът изпусна Антонио Конте, който пое "Тотнъм".

Споменават се Брендън Роджърс и Ерик тен Хааг, но те обявиха, че няма да напуснат сегашните си отбори, съответно "Лестър" и "Аякс".

Зидан единствен е свободен от големите имена. Зад неговото име застанали собствениците от семейство Глейзър, пише в. "Дейли мейл".