"Манчестър Сити" спечели, без да положи големи усилия дербито с "Манчестър Юнайтед" от Висшата лига - 2:0. Ерик Баи нескопосано си отбеляза автогол в 7-ата минута, а Бернардо Силва удвои в 45-ата. Нататък двубоят наподобяваше на игра между котка и мишка.

"Червените дяволи" отново изглеждаха напълно безпомощни, дезориентирани и обезверени на "Олд Трафорд", където преди две седмици бяха разгромени от "Ливърпул" с 0:5. След това дойде успеха на терена на "Тотнъм", но се видя, че тимът отстъпва с класи пред най-силните в Премиър лийг.

Двубоят започна както се и очакваше - домакините бяха групирани в защита и дебнеха за контри, докато "Сити" веднага пое контрола. Заредиха се опасности пред Давид де Хеа и Баи отклони топката във вратата си при поредно центриране.

След това "Юнайтед" създаде възможност да изравни, но Кристиано Роналдо и Мейсън Гринууд се разминаха с гола. Много повече работа обаче имаше Де Хеа, поставен под обстрел. 

В добавеното време на първата част и той сбърка, след като Люк Шоу наивно допусна Бернардо Силва да докосне топката от малък ъгъл.

След почивката не се наложи "Сити" да се поти много, като дори при тези обстоятелства резултатът можеше да набъбне. Веднъж и гредата помогна на "Юнайтед", който изглеждаше като посредствен отбор срещу шампиона.

След 11 кръга "гражданите" са втори с 23 точки, а "Манчестър Юнайтед" има 17 и за момента е пети, но може да бъде изпреварен от няколко отбора.