Няма да има оставка на Бойко Борисов от лидерския пост на ГЕРБ, а виновни в партията за резултата ѝ на вота няма - представянето им се дължи на "тоталния тормоз и истинско насилие от цялата администрация на [Румен] Радев".

"Ниската избирателна активност показа тоталното несправяне с организирането на изборите на този кабинет. Нямаше място, където да не дефектират машини. В историята ще влезе възрастната жена, която бяга и яде бюлетината, а полицията я гони.

Радваме се, че ни оставиха живи - такава репресия", коментира Бойко Борисов. 

Според него се е повторил сценарият от предишните избори - всички давали 8 на сто преднина на ГЕРБ, в последния момент тя се стопила, предишния път гласовете отишли в полза на ИТН, а сега на ПП.

"Истински съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото те не заслужават такава съдба, сега са и под ДПС. Имаш претенциите, че си най-знаещият и можещият, а неблагодарният български народ ти отрежда място до "Възраждане". Това, че не са си подкрепили кандидата за президент, показва, че имат или тежка зависимост, или лъжлива политика за център-вдясно", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че сега тези, които доведоха хаоса, трябва да направят политиките: как ще решат здравната криза, сметките на тока. Бившите управляващи установили, че вече има разминаване между контролните талони и данните от машините. "В момента, в който натиснаха ромските махали, ИТН, ДБ и ИБГНИ се сринаха", заяви Борисов.

Борисов каза, че по-скоро би останал в парламента като депутат, а ако ГЕРБ остане първа политическа сила, ще покани всички парламентарни сили на разговор за бъдеща коалиция.

Журналисти го попитаха още веднъж за снимките с пачки евро от спалнята му и къде са сега те.

"Взеха парите тези, които ги подредиха. Знам кой е, ще дойде време да кажа, като съм сигурен", заяви Борисов.