Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на културата предлага допълнителни разходи по бюджета за 2021 г. в размер на 18 млн. лв. На следващото заседание на Министерски съвет, планирано за 17 ноември (сряда), МК ще внесе постановление за одобряване на тези пари, съобщават от министерството.

От тази сума 10 млн. са предвидени за създаване, разпространение, фестивали, културни прояви, промоция и показ на български филми и копродукции с наше участие по схеми за държавна помощ съгласно Закона за филмовата индустрия.

Останалите 8 милиона са предвидени за проекти по схема за държавна помощ - за възстановяване на разходи, пак съгласно същия закон.

Необходимите средства са в рамките на разчетените за тази дейност в централния бюджет средства за 2021 г., уточняват от министерството.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.