Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-подготвен за тази криза като премиер съм аз, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на Нова ТВ тази сутрин. Това обаче ще раздели държавата, призна той. Другият вариант - Томислав Дончев - също нямало да се приеме добре, защото е партиец.

"Но за мое голямо съжаление и Румен Радев, и аз - едната част от българите не искат да изчегъртат нас, а друга - него. Можеше двама силни и опитни в кризата да се справят по-добре", отбеляза той.

Бившият премиер разви хипотеза за нов модел на правителство, ако ГЕРБ отново са първа политическа сила на вота - той предлага министър-председател, а останалите партии съставят кабинет.

За пример какъв би бил този човек Борисов спомена кандидат-президента, подкрепен от "Демократична България".

"Затова ще заложим на подобни хора от типа на Лозан Панов. Не съм говорил с него, казвам като тип. Имам името в главата си - говорил съм с него и имам съгласието му, но има значение дали ще е той, или подобен на Лозан Панов човек. На този кандидат за премиер ще му дадем 100% правото да избере министри и да ги договори с другите политически партии.”

А за подобен кабинет ГЕРБ ще разчитат основно на две партии.

"Нашите естествени съюзници са „Да, България” и партията на Кирил Петков и Асен Василев."

Той обаче не спести атака срещу "естествените съюзници".

"Христо Иванов и компания се договориха с ДПС в предишния парламент, за да си изберат комисиите и ръководството на парламента. На ДПС дадоха двете най-големи комисии”, посочи още лидерът на ГЕРБ. "Там си шушукаха Христо и Данчо Цонев. Аз му казах тогава - Данчо, ще поемете актуализация само за пенсиите, нищо няма да направите след това."

На въпрос дали би работил с ДПС, с което са спрягани в задкулисие от години, Борисов призна, че са били подкрепяни от Движението по отделни въпроси.

"Когато съм имал работа с ДПС е идвал Карадайъ, идвал е и Пеевски с него - и сме договаряли за тези райони, където имат кметове, какво трябва да се построи или направи. Когато ми е трябвало те да ми подпомогнат бюджета, ДПС ми подкрепиха бюджета. Когато трябваше да купим F-16 нито „Атака”, нито БСП щяха да ни подкрепят, и ни трябваха ДПС. Така, че когато има нужда, или ако ни трябват, или ако те искат разговор с нас - ще се отзовем", каза той. Но отбеляза: "С ДПС беше Христо Иванов, Слави Трифонов, Мая, Дончева, и всички останали в предишния парламент."

Ако обаче ГЕРБ е втора политическа сила и получи втория мандат, условията се променят - тогава Борисов ще поставя условия на останалите, заяви той. Едно от тях ще е да се постигне 70% ваксинация.

"Сега аз ще дам само премиер и няма да поставям условия. После, когато не са се съгласили на този 100% чист вариант, да преговаряш с мен е трудно. Затова ние не искаме да разделяме. Но тогава те ще дойдат и ГЕРБ ще им разкажем, защото имаме повече опит, знания”, заяви Борисов. 

А попитан защо сам не е излязъл на президентския вот срещу Румен Радев, който според него е провалил всички успехи на 12-те години управление на ГЕРБ за 7 месеца, премиерът отсече:

"Защото имаме по-добри кандидати - Лозан Панов, професора Герджиков. Тук трябва обединител, аз съм работник, човек, който знае и е управлявал. Оставете ме малко да си почина."

Бившият премиер обвини президента Румен Радев и служебния здравен министър Стойчо Кацаров в антиваксърство.

"Когато Румен Радев ходи някъде, нека да си покаже сертификата за ваксинация", призова той. "Вследствие на антиваксърството на Кацаров пропуснахме месеци наред за ваксинация. Днес отново имаме 196 починали. По 200 човека на ден починали и Румен Радев казва, че това е успешно водене на кампания."

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Герберащината

Тоз тулуп май ни мисли за калинки, Бай Хуй теб единствения ти съюзник, да не кажа началник ти е Меди Доганчето, обаче той е тарикат и няма да ходи при бай Ставри, докато ти боклук след изборите ще се запътиш за там с двеста.....
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Бойко Методиев Борисов - Комунистът с главно "К"

Причиних си го да изгледам този втори, след вчера, спектакъл. Невероятна еманация на простащината! Наистина ме беше срам да го гледам този крещящ за освидетелстване тип. Но не държа никак да бъде освидетелстван. Той ни е нужен като осъзнаващ действията си индивид, за да може съдът спокойно и без угризения да се произнесе подобаващо.

.....

Демократите едни благи, либерални душици... Само като им четеш постовете, и те побиват тръпки (както е било след 1944 г., и не само). Не знам дали си дават сметка, че държавата и обществото ни са в тиха гражданска война на много фронтове.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.