Членът на снимачния екип на филма „Ръжда“ Серж Светни е подал иск против 22 свои колеги, включително актьора и продуцент Алек Болдуин, който простреля фатално Халина Хътчинс на снимачната площадка.

Искът на Светни е подаден в прокуратурата на Лос Анджелиз. Той твърди, че преди фаталния инцидент е предупреждавал за небрежността на снимачната площадка, която го карало да усеща "сериозен емоционален потрес". Това според него е довело до трагичния инцидент.

"Моето сърце се разби, когато в прегръдките ми една майка, обляна в кръв, плачеше, че няма да види повече своето дете", пише Светни на на своята страница във фейсбук.

Серж Светни казва още, че куршумът, убил Халина, е можел да попадне после и у него. 

"Аз стоях до рамото й по време на репетицията. Но куршумът улучи режисьора Джоел Соуза".

В иска са вписани 22 от екипа, начело с продуцента Болдуин, Дейвид Холс, помощник режисьора, който му е подал пистолета и Хана Гутиерес-Рид, оръжейничката на продукцията.

"Никога не трябва да има бойни патрони на снимачната площадка", каза адвокатът на Серж Гари Дордик на пресконференция вчера.

Това е първото официално обвинение, свързано с трагедията на 21 октомври, при която загина Халина Хътчинс и беше ранен режисьорът.