Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският техногигант Microsoft обяви нов лаптоп от иначе премиум линията си Surface - Laptop SE, чиято цена започва от 249 долара.

Бюджетното устройство е под управлението на Windows 11 SE, или student edition - лека версия на емблематичната операционна система за по-слаби устройства.

Устройството е с нисковолтовия процесор Intel Celeron N4020, идва в 4GB оперативна памет в базовата си версия и 64GB еMMC памет. Налице са базови USB портове - тип C и A, и 11,6-инчов дисплей с резолюция 1366х768 пиксела. По-скъпата версия - за 329 долара - е с 8GB RAM и 128GB вътрешна памет. Налице е и 720p уебкамера.

С това компанията за пръв път има шанс да се изправи срещу Chromebook-овете, които ползват известният браузър като операционна система и са също известни с бюджетните си решения и популярността си като училищни компютри.

Засега устройството ще бъде достъпно в САЩ, Великобритания, Канада и Япония. Производителите са се постарали да го направят и лесен за поправка, амбиция, която смята да пренесе и върху другите си нови устройства през 2022 г. Планът включва и улеснен достъп до резервни части за училищата. Не е ясно обаче кога лаптопът ще бъде достъпен в ЕС и на каква цена. Очакват се и други устройства с Windows SE.

Коментари

Ами

Too little, too late.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.