Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Румен Радев не се яви на дебат с проф. Герджиков днес в Хасково. Това е поредният отказ на действащия президент да се изправи пред проф. Анастас Герджиков, за да обсъдят визията си за бъдещето на България.

„Днес и двамата сме в града и се надявах г-н Радев да подходи отговорно към българските избиратели и най-после да приеме поканата ми за дебат. Смятам, че е негов дълг да се яви и така да покаже, че уважава правото на гражданите да направят своя информиран избор“, поясни Анастас Герджиков.

Той допълни, че дори и писмените покани на националните телевизии не са успели да убедят Румен Радев да участва в дебат.

След като изчака Румен Радев повече от половин час, проф. Анастас Герджиков продължи със срещите си с граждани в град Хасково.

Журналисти се събраха в пресклуба на БТА в Хасково в очакване на дебат между Анастас Герджиков и Румен Радев. 

Те споделиха, че се насажда страх и омраза точно преди провеждането на изборите и пред кандидата за президент проф. Анастас Герджиков алармираха за опорочаване на правото на свободен избор. 

„Изборите са на път да бъдат опорочени от назначеното от Радев служебно правителство. Г-н Радев участва в кампанията не със силата на аргументите, а с аргументите на силата. Вместо той да се яви на дебат, на който го поканих многократно, включително и за днес в Хасково, назначеният от него вътрешен министър изпраща полицаи из цяла България да всяват страх и да разпитват хората за кого ще гласуват. Нито страхът, нито омразата ще ни помогнат да намерим верния път. За да спечели втори мандат, Радев е готов да жертва България. Остават броени дни до края на кампанията, призовавам го да покаже уважение към гражданите, които искат да видят как ще защити тезите си, да покаже и смелост, и да участва в пряк политически сблъсък, като се яви на дебат. Това ще бъде достойното поведение на човек, който през последните 5 години е президент на страната“, коментира проф. Герджиков. 

Според него, напоследък кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова много повече от Радев отправя послания и води цялата кампания. „Имам чувството, че кандидатът за президент, подкрепен от БСП, не е Румен Радев, а Илияна Йотова. Вицепрезидентът има важни функции, но те не са свързани с това зад него да се крие президентът. Но все пак, ако господин Радев се страхува толкова много да се яви на дебат с мен, може да изпрати вместо него госпожа Йотова“, предложи проф. Герджиков.

Кандидатът за президент смята, че въпросът с 228-те несертифицирани машини поражда съмнения в честността на изборите и все още няма достатъчно ясни отговори по темата.

„Това е риск за легитимността на изборния процес. Неясноти около казуса имат и ЦИК, и медии, и партии. Виждам, че след ГЕРБ съмнения и притеснения са изразили и БСП. Радев носи отговорност за назначеното от него служебно правителство, което организира изборите, и от тази гледна точка мълчанието му по този въпрос е необяснимо. Споделя ли г-н Радев позицията на г-жа Йотова, че отговорите за машините са неубедителни, или стои зад всичко което се случва? Смятам, че в тази ситуация едно от възможните решения е контролно броене на разписките от машините, за да имаме гаранция, че резултатите ще бъдат коректни“, смята кандидатът за президент.

В Хасково, представители на бизнеса и граждани изразиха притеснения от тежката икономическа ситуация и поискаха проф. Герджиков да се ангажира, ако бъде избран за президент, да направи всичко възможно за по-лесното излизане от кризата. Той самият заяви, че ако спечели изборите, ще ангажира всички експертни и политически усилия за преодоляване на негативните икономически тенденции. 

„Държавата изглежда затънала в безизходица и липса на перспектива, не работи нито една мярка за подпомагане на бизнеса и на хората, заети в засегнатите от кризата сектори. Надявам се да бъде съставен редовен кабинет и парламентът да заработи, за да се приемат спешни промени за подкрепа, защото няма време. Ценовият шок и кризата все повече потопяват фирмите в дългове и бизнесът е заплашен от фалит. Трябват действия, добре обмислени мерки и възможно най-бързото им въвеждане, защото месеците, в които беше на власт правителството, назначено от Румен Радев могат да се окажат фатални за икономиката на страната“, посочи още кандидатът за президент.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Богданоооо,

много си обратното на остро!

.....

Много е показателно, че Радев бяга от дебат (иначе туйце и онуйце пред медиите, за парлама), ама плебсът ще си го преизбере с кеф.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.