ЦСКА-София загуби с 0:2 като гост на "Зоря" (Луганск) в Лигата на конференциите. Точни за домакините бяха Захеди (87-ата минута) и Сайадманеш (95-ата). "Червените" не заслужаваха да загубят, играха по-добре, пропуснаха положения, не ми беше зачетен гол.

Българският отбор започна по-добре срещата, като Кери стреля на два пъти в 8-ата и 10-ата минута, но неточно. "Зоря" създаде първото си по-сериозно положение в 24-ата, когато центриране отляво намери Фаваров. Защитникът шутира от десетина метра под ъгъл, но Бусато внимаваше и изби.

През второто полувреме гостите доминираха и на няколко пъти бяха близо до гола. В 57-ата минута Юга засече с глава центриране на Кери от фаул, но не уцели вратата. В 65-ата минута българският тим получи право да изпълни фаул пред границата на наказателното поле на домакините заради нарушение срещу Кайседо, но изстрелът на Кери не бе добър.

Секунди по-късно "Зоря" допусна груба грешка при изнасяне на топката. Йомов овладя и подаде на Кайседо, който вкара на празна врата. Попадението обаче не беше зачетено поради засада. 

В 68-ата минута нова добра атака на "червените" завърши с опасен шут на Йомов покрай левия горен ъгъл.

В 84-ата минута нашият представител пропиля страхотна възможност да спечелят срещата. Кери отново подаде перфектно, този път към Йоан Баи, който прати топката от външната страна на вратата.

В края на срещата украинците се събудиха и се възползваха от грешки в "червената" отбрана, за да измъкнат трите точки. Накрая дойде ред на техни положения и те наказаха не само гафовете на ЦСКА-София, а и неумението му да вкарва.

В 87-ата минута Захеди отне топката от Лам, напредна с нея, финтира финландеца и Матей, след което с плътен удар по земя от 16 метра откри резултата.

В 95-ата, след изтеклите 4 минути добавено време, Сайадманеш оформи крайното 2:0 след контраатака, която не срещна почти никаква съпротива от страна на футболистите на ЦСКА-София.

Така "червените" остават на последно място с 1 точка след 4 изиграни мача в група С на Лигата на конференциите. Лидер изненадващо за всички е норвежкият шампион "Бодьо Глимт" с 8 т. "Рома" събра 7, а "Зоря" - 6. Ще е цяло чудо ЦСКА-София да се пребори за второто място, осигуряващо плейоф за осминафиналите в турнира.

Следва гостуване на "Бодьо", който продължава да впечатлява - 2:2 като гост на "Рома". Скандинавците на два пъти повеждаха, като "вълците" измъкнаха точката в 84-ата.