ЦСКА-София отново не спечели в Лигата на конференциите, нещо повече - записа домакинска загуба от украинския "Зоря" (Луганск) с 0:1. Така "червените" са само с една точка от три мача, последни са в групата и се отдалечават от първите две места.

Алахяр Саядманеш реализира с ефектен диагонален удар в 65-ата минута. Българският тим направи добро първо полувреме, пропусна да отбележи, а след почивката разочарова.

В края на срещата ЦСКА-София на три пъти имаше претенции за дузпа в рамките на секунди и при първата ситуация има основание - Йоан Баи беше избутан в гърба при голова възможност, така не можа да стигне до топката. Малко след това футболист на "Зоря" игра с ръка в наказателното поле.

В този нов турнир на УЕФА обаче няма ВАР.

Минути преди последния съдийски сигнал Тибо Вион направи безумно нарушение, влизайки грубо в краката на опонент, ЦСКА-София отново получи червен картон и завърши срещата с човек по-малко.

Новината на вечерта за целия турнир е резултатът от другия мач в групата - норвежкият "Бодьо Глимт" се подигра с "Рома" - 6:1. 

Така скандинавците излязоха начело - 7 т., следвани от отбора на Жозе Моуриньо - 6 т., "Зоря" записа актив тази вечер - 3 т., а ЦСКА-София има 1 т. След две седмици домакинствата се обръщат.

Мачът със "Зоря" бе първото по-мащабно спортно събитие в София, на което правото на вход бе със зелен сертификат. И няколко хиляди фенове на "червените" се възползваха. По-рано днес при същия режим протече и срещата "Лудогорец" - "Брага", загубена със същия резултат и от другия ни представител в евротурнирите.

А ЦСКА-София съжалява за липсата на ефективност преди почивката. Още в 6-ата минута Вилдсхут бе изведен на добра позиция срещу вратаря на гостите, който парира шута му.

В 15-ата от сходна ситуация пропусна и Жорди Кайседо. В края на полувремето защитникът Лам засече топката с глава на метри от голлинията, но я прати над напречната греда.

След почивката ролите се размениха. "Зоря" повече заигра с топката, докато в редиците на ЦСКА-София настъпи хаос. Удар бе и контузията на Греъм Кери около 60-ата минута.

Малко след това Бусато спаси удар от фаул, но нямаше какво да направи при прехвърлящия шут в 65-ата.

При финалния щурм на ЦСКА-София се стигна до ситуациите с пратенции за дузпа. "Зоря" удържа и е в битката за първите две места. За българския тим става почти невъзможно, още повече предвид и програмата - гостувания в Украйна и Норвегия, домакинство на "Рома".