Запалянковци на ЦСКА-София и "Локомотив" (Пловдив) си спретнаха бой минути преди началото на двубоя от Първа лига на стадион "Българска армия". Двубоят завърши 3:1 за "смърфовете", които нанесоха първо поражение на столичния тим в шампионата.

Свадата се случи в сектор Б и отложи с няколко минути първия съдийски сигнал. Всичко започна от провокации между фенове на гостите и на домакините, които седяха в сектор А - в близост до Б, където пък бяха опонентите им. Пловдивчани преминаха през ограждения и се стигна до стълкновение. Замеряха се със седалки, метли, лопати, камъни, прътове...

Стюардите едва удържаха положението. Има леко ранени, най-вече от седалките, сред тях е спортният директор на "червените" Стойко Сакалиев, предаде "Диема Спорт".

Агитката на ЦСКА-София в сектор Г изскочи на пистата и притича към мястото на екшъна. Добре, че полицията се намеси (макар и със закъснение) и предотврати много тежък инцидент.

Причината за по-бавната намеса на униформените е, че те, според нормативната уредба и подписаните договори, охраняват само около стадионите, не и вътре. Намесват се само в такива случаи. Охранителната фирма, наета за опазване на реда вътре, не се справи.

По нареждане на полицията двата тима излязоха на терена едва когато страстите утихнаха.

Агитките на двата клуба имат стара вражда и често се бият. Помни се масово меле на "Лаута" през 2017 г., когато участваха и руски футболни хулигани, гостуващи на "черно-белите".

"Локомотив" изнесе урок на ЦСКА-София

Пловдивчани, които набират скорост след лошото начало на сезона, изнесе най-силния си мач в Първа лига, особено след почивката. През първата част имаше само една голова възможност - пропусна я Яник Вилдсхут, който изскочи сам срещу вратаря на Локо, но би в краката му.

След антракта "Локомотив" нанесе бърз удар чрез Георги Минчев, който мина през "Българска армия" преди време.

Той оформи хеттрик в 49-ата, 55-ата и 66-ата - за едва 17 минути. Йоан Баи намали в 84-ата, а ЦСКА-София отново направи много малко в атака.

Тимът на Стойчо Младенов, който след мача оправда загубата с умора, е само с една победа в последните четири срещи във всички турнири. ЦСКА-София за последно бе губил на "Българска армия" през юли 2019 г. - отново 1:3, тогава срещу "Черно море".